• İpekyolu İnşaat
    Dün, Bugün, Yarın
  • İpekyolu İnşaat
  • İpekyolu İnşaat Seramik
  • Pilsa Boru
  • Aysan Plastik Boru
  • Pet Çember

PET Çemberler, yüksek, orta ve düşük mukavemet uygulaması gerektiren alanlarda kullanılan bir çember türüdür. Uygulama şekilleri; manuel (tokalı), yarı otomatik havalı ( pneumatic), yarı otomatik şarjlı (akülü) çemberleme makineleri ile veya full otomatik palet çemberleme hatlarında kullanılabilmektedir.

İklim şartlarına dayanıklı olup, sıcak-soğuk-nem gibi olumsuz hava koşullarına uzun süre dirrenç gösterir. Ancak güneş ışığına maruz kaldığında mekanik özelliklerini kaybetmektedir. Bu sebeple özellikle kullanılmadan önce uygun depolama koşullarında saklanmalı ve kesinlikle güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Güneş ışığı çok kısa sürede PET Çemberlerin mekanik özelliklerini olumsuz olarak etkilemektedir.

PET Çemberler, Yarı Otomatik veya Tam Otomatik makinelerde kullanıldığında nakliye sırasında oluşan sarsıntılara karşı oldukça güvenlidir. Ancak, Bukle Tokalı ve Sac Tokalı kullanıldığında sistem mukavemeti çok düşüktür, dolayısı ile bu uygulama yöntemi ile kullanılması teknik olarak önerilmemektedir. Tokalı uygulamalarda nakliye sırasında ürünler zarar görebilmektedir.

PET Çemberler bazı uygulamalarda mukavemet ve esneklik özelliklerinden dolayı Çelik Çembere alternatif olabilmektedir. Metal ürünlerin ambalajlanmasında kullanılırken ürüne temas ettiğinde paslanmayacağından, ürüne zarar vermez ve iş güvenliği açısından da kullanımı elverişlidir. Çok yüksek tonajlı olmayan paletlerin çemberlemesinde uygun maliyeti ile PET Çemberler tercih edilmektedir.

PET Çemberlerin düz ve desenli (gofrajlı) yüzey olarak iki çeşit üretimi sağlanmaktadır. Düz olan çemberler gofrajlı çemberlere göre daha yüksek mukavemet ve dayanıma sahiptirler. Ayrıca Düz PET Çemberlerin Ek Bölgesinin dayanımı, Gofrajlı PET Çemberlerin Ek Bölge dayanımına göre daha yüksektir.

Uygulama kolaylığı açısından ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan çemberler arasındadır. Tamamı ile geri dönüşümü sağlanabilir. PP çembere göre daha yüksek mukavemetlidir. Ancak Polyester Lifli Kompozit Çember, Tekstil Çember ( Hotmelt Çember ) ve Dokuma Çemberlerin , PET Çemberlerden daha yüksek mukavemetli tipleri vardır.

İletişim

Erciş Yolu Üzeri Akköprü Çayı Yanı No:14
Tuşba / VAN  Türkiye
e-Posta: ipekyoluinsaat@gmail.com
Telefon: 0432 216 25 63Faks: 0432 216 25 63
Cep Telefonu: 0532 251 88 65 - 0532 226 48 97
http://www.ipekyoluinsaat.com/

Ziyaretçi Sayısı

175497
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
46
48
212
174926
1523
1443
175497
Your IP: 44.192.75.131
2024-03-28